Cum aplici pentru un post în echipa German Market

Toate locurile de muncă care sunt sau devin disponibile în cadrul echipei German Market sunt afișate public pe acest site, la rubrica Angajari

Pentru a aplica la oricare dintre locurile de muncă disponibile în echipa German Market SRL este necesar să completezi un chestionar online prin care ne oferi câteva date despre tine (vârstă, nivel de școlarizare, date de contact, etc) și apoi trebuie să parcurgi un test online de logică elementară.

Despre sistemul nostru de preselecție

Am dezvoltat intern și folosim de mai bine de 1 an de zile o procedură de preselectie a candidaților care folosește un algoritm computerizat ce analizează automat datele candidatului obținute prin completarea online a unui chestionar și a unui test de gândire logică elementară și informează pe loc candidatul dacă s-a precalificat sau nu pentru postul ales. Folosim acest sistem ”mai altfel” din mai multe considerente, benefice atât pentru persoanele care-și caută un loc de muncă cât și pentru noi ca și angajator:

  • oferim șanse tuturor candidaților în preselecție, încercând astfel să evităm greșelile / prejudecățile umane;
  • pentru anumite posturi eliminăm necesitatea studierii și comparației manuale a zeci / sute de CV-uri într-un timp foarte scurt, un proces învechit de recrutare, prin care de multe ori oameni buni sunt trecuți cu vederea în detrimentrul altora care exagerează și / sau mint mai mult sau mai puțin în CV;
  • în tot ceea ce facem punem accent pe rezultate și avem încredere că rezultatele candidatului la testul de gândire logică elementară ne vor confirma dacă este persoana potrivită (din punctul nostru de vedere) pentru postul la care a aplicat;
  • îți economisim timp și nu te purtăm pe drumuri până la sediul nostru doar pentru a verifica dacă te încadrezi în condițiile și cerințele postului ales;
  • nu mai e nevoie de zile / săptămâni de muncă în perioada de probă ca să ne dăm seama dacă candidatul e mult mai slab pregătit în realitate decât părea din CV;
  • poți da testul online oricând și de oriunde dorești, inclusiv din confortul casei tale, când te simți odihnit(ă) și pregătit(ă);

Din păcate în CV oricine poate să scrie aproape orice, iar înainte de angajare (după angajare e prea tarziu) este foarte greu de verificat într-un timp scurt acuratețea datelor din zeci / sute de CV-uri ale celor care aplică pe acel post.

În trecut, când făceam selecție doar pe bază de CV nu de puține ori constatam că unii dintre cei care în CV își treceau că sunt vorbitori fluenți de limbă germană când ajungeau să discute cu un furnizor / colaborator / client în limba germană abia reușeau să lege câteva vorbe, alții care în CV își treceau ”expert în computere” nu știau cum să instaleze o imprimantă și exemplele de acest fel pot continua. Asta nu înseamnă că toată lumea face la fel sau că toate CV-urile sunt ”umflate”, ci doar că noi am găsit o metodă de preselecție mai bună decât analiza CV-urilor.

Acesta este și principalul motiv pentru care din iulie 2018 la majoritatea posturilor nu mai solicităm înainte de angajare și nu ne mai bazăm decizia de preselecție pe CV-uri. Menționăm în mod clar acest lucru în descrierile posturilor de pe site-ul nostru. CV-urile le cerem și le studiem doar pentru posturile specializate, de genul contabil, manager, etc., acolo unde educația, expertiza și experiența profesională anterioară este relevantă și contează în decizia de selecție.

Ca și angajator credem cu tărie că atunci cand vine vorba de angajarea unui om nou în echipă pe un post care nu necesită o expertiză anume, nu ce e scris pe o foaie contează ci ce și cum gândește acel om, de aceea analizăm mintea și modul de gândire a potențialului angajat nu CV-ul și diplomele sale.

Asta și pentru că în decursul timpul, lucrând cu mulți oameni, am constatat că diplomele și / sau CV-urile nu fac pe nimeni mai harnic, mai inteligent sau mai capabil decât este în realitate și sunt mulți oameni care, deși nu au prea multe diplome și nici CV-uri stufoase, sunt harnici, au bun simț, lucrează bine în echipă și sunt capabili să învețe din mers să-și facă bine treaba.

Cum se face preselecția?

Intri în secțiunea Angajări de pe site-ul nostru, selectezi postul dorit, citești în întregime prezentarea postului după care completezi chestionarul și dai testul online. În funcție de postul ales, de datele oferite și de rezultatul testului online, primești pe loc raspuns dacă te precalifici sau nu pentru postul selectat.

Dacă te precalifici, vei primi prin email toate informațiile necesare cu privire la continuarea procesului de recrutare.

Faptul că ai fost preselectat(ă) nu te obligă juridic nici pe tine și nici pe noi, nu e necesar să continui procesul de angajare dacă nu-ți mai dorești acest lucru. Același lucru este valabil și pentru noi, chiar dacă inițial ai fost preselectat(ă) pentru postul ales, nu este obligatoriu să te angajăm dacă la finalul procesului de recrutare considerăm că nu ești persoana cea mai potrivită pentru postul respectiv.

Decizia de preselecție este luată în mod automat de un sistem informatic configurat de specialiști să calculeze / analizeze / decidă în funcție de anumiți parametri setați pentru fiecare post în parte. Punctajul obținut la test nu va fi prezentat iar în caz de refuz decizia nu va fi motivată.

Dacă nu ești preselectat(ă) nu înseamnă neapărat ca nu ești bun(ă). Pot fi mai multe motive de respingere, nu doar cele bazate pe nivelul tău de gândire logică. Dacă consideri oportun și dorești, poți să mai parcurgi o dată testul online iar cel de-al doilea rezultat va rămâne decizia finală.

Dacă dorești să aplici la mai multe posturi disponibile la German Market SRL nu este necesar să înregistrezi câte o aplicație separată pentru fiecare post în parte. Este suficient să aplici la un singur post și sistemul nostru îți va afișa automat, la finalul testului, toate posturile disponibile în acel moment la care te-ai precalificat.

Datorită condițiilor și cerințelor adaptate pentru fiecare post în parte, se poate întâmpla să nu te precalifici pentru un anumit post dar sa te precalifici pentru alt post pe care îl avem disponibil.

Înainte să dai testul, pentru a te asigura că ai toate șansele de reușită, îți recomandăm să fii odihnit(ă) și pregătit(ă), astfel încât să te poți concentra cât mai bine posibil atunci când începi testul. Asigură-te că ai la dispoziție minim 30 de minute neîntrerupte, timp necesar pentru a parcurge chestionarul și testul online de preselecție.

Îți recomandăm să completezi chestionarul și testul de pe un calculator (PC) cu ecran mare. Poți parcurge testul și de pe un telefon smartphone sau de pe o tabletă dar din cauza ecranului mai mic s-ar putea să întâmpini dificultăți în a completa chestionarul și a răspunde la întrebările testului.

Ține cont că testul online are 20 de întrebări și are limită de timp, odată ce l-ai început trebuie să-l finalizezi în maxim 15 minute.

Protecția datelor personale

Te informăm că datele pe care urmează să ni le furnizezi, în cadrul procesului de recrutare și preselecție în vederea angajării la SC German Market SRL vor fi salvate automat în baza noastră de date pentru a te contacta, acum sau în viitor, pentru a-ți face o ofertă de angajare sau atunci când avem disponibile alte oportunități de carieră care te-ar putea interesa.

Compania German Market SRL cunoaște importanța datelor tale personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora.

Ai oricând opțiunea de a modifica sau șterge datele pe care ni le furnizezi în conformitate cu politica noastră de confidențialitate a datelor cu caracter personal, găsești toate informațiile relevante și/sau de care ai nevoie la adresa web: https://www.germanmarket.ro/prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal/l4/

Dacă nu dorești / nu ești de acord cu prelucrarea datelor tale cu caracter personal și/sau nu dorești / nu poți parcurge testul de preselecție online nu vei putea continua procesul de aplicare pentru un loc de muncă în cadrul firmei German Market SRL.

În caz de probleme

Dacă întâmpini erori în afișarea / completarea testului online te rugăm să ne contactezi prin email la adresa: contact@germanmarket.ro și, dacă e posibil, să ne trimiți o poză sau o captură de ecran cu problema întâmpinată.